„V Národním divadle namaloval snad každého,“ říká jeho žena Jaroslava (81). A Miloš se při tom zasní: „Jo,to byly krásné časy.“ Nesvadbovi bydlí na Vinohradech už 55 let. Do bytu v Přemyslovské ulici se dostali pětisměnou! „Všichni účastníci té multisměny se vystěhovali na ulici a čekali na odvoz. Bylo to přesně jako ve filmu Kulový blesk!“ říká Jaroslava. V tomto bytě vyrůstal i Michal, známý mim a herec. „Ve sportovním oddíle kam chodil uspořádali jakousi besídku, kde měl každý něco předvést, Michal sehrál pantomimicky striptýz. Přitom mu bylo teprve sedm!“

Byt v Přemyslovské je docela velký a důchodce Nesvadbovy trápí rostoucí nájemné. „Já bych se klidně přestěhovala někam jinam,“ říká paní Nesvadbová, ale dodává: „Miloš by to ale těžce nesl.“ Pan Nesvadba souhlasí: „ Ono je to nejen byt, ale tak trochu i moje dílna. Tady u tohoto stolu vznikala většina mých kreseb, támhle v té skříni mám všechny knížky, které jsem ilustroval. To by se nám do malého bytu ani nevešlo.“ Pan Miloš také prozrazuje, že by mu chybělo i okolí bytu. „Třeba můj Jiřáček,“vyznává se z lásky k nedalekému náměstí Jiřího z Poděbrad, kam chodí na procházky a do kostela.

Veselou náladu dodávají bytu Nesvadbových i obří figuríny. Ty jsou dílem paní Jaroslavy. Její textilní veleloutky si zahrály v televizi, pomáhaly vytvářet některá představení syna Michala i jiných herců. Dodávala je dokonce i do jednoho dánského divadla. Pro Dány udělala i loutky dvou dánských politiků. „Přitom jsem ty pány nikdy neviděla – jen mi poslali fotku,“ směje se paní Jaroslava.