Čestným hostem Plesu v Opeře bude světoznámá operní hvězda Paul Potts. Život Paula Pottse bývá často označován jako „příběh obyčejného muže s neobyčejným hlasem“. Stačí jeden tón z jeho hrdla a zaručeně se vám zježí chlupy po celém těle.

Když v prvním ročníku soutěže Británie má talent v roce 2007 předstoupil před hvězdnou porotu v čele se Simonem Cowellem nenápadný prodavač telefonů v nepadnoucím obleku, nikdo netušil, že se jedná o absolutního vítěze soutěže a budoucí světovou superstar.

Jeho útrpný výraz, velká mezera mezi zuby a oplácaný obličej spíš v porotcích budila lítost než velké očekávání. Když však otevřel pusu a začal zpívat, porota i hlediště oněmělo úžasem.

Kdo trumfne Ornellu?

Již jedenáctá sezóna Plesu v Opeře se uskuteční 8. února. Dramaturgie plesu svede na pódium Státní opery špičku české operní a baletní scény. Kromě tance se ples bude věnovat také charitativní činnosti. Nadace Terezy Maxové dostane výtěžek za honoráře účinkujících v plné výši.

Loni Státní Operu svou krásou a úsměvem rozzářila bondgirl Tonia Sotiropoulou, která si zatančila v šatech za čtvrt milionu korun. Nebyla však jediná, kdo svůj šarm předvedl v luxusní róbě. Vendula Svobodová vynesla šaty dokonce za 6 milionů korun.

Ples z minulého roku se navždy zaryl do paměti také Ornelle Štikové, která se s těhotenským břichem snažila mezi smetánku vecpat. Bohužel neměla pozvánku, a tak byla s ostudou z Opery vyhozena.