Soud se v minulých dnech dočkal vyjádření herce Bolka Polívky. Mim v něm uvedl, že je svým závazkům schopen dostát, v platební neschopnosti prý není. "Dlužník všechny své závazky splácí, některé i před lhůtou," citoval deník Právo Polívkova advokáta Miroslava Bartoně. Soud by měl podle něj návrh na osobní bankrot zamítnout.

Za jeho trabli stojí insolvenční správkyně Farmy Bolka Polívky Petra Hýsková. Tu soud z kauzy odvolal, protože zatajila, že její partner ztratil oprávnění k vykonávání této činnosti. Pak ale podala návrh na osobní bankrot slavného herce.

"Její osočování, které probíhá i přes média, má za cíl odvrátit pozornost od špatného vedení konkurzu a ztrátového hospodářství. Kvalita poskytovaných služeb při provozování podniku insolvenční správkyní výrazně poklesla," pustil se do ní Polívka ve svém vyjádření k soudu.

Zároveň upozornil na to, že na podnik nezanevřel, nýbrž přispěl k nárůstu jeho tržeb v době, kdy už byl provozován Hýskovou. "V létě se tam natáčel film Dědictví II, pronajali jsme nemovitosti k natáčení a byl zde ubytován štáb, což vyneslo 400 tisíc korun."

Farma se na podzim vydražila za 15 milionů, které ale vítězná firma stejně nezaplatila. Podle Polívky navíc její cena byla mnohonásobně vyšší. "Správkyně záměrně opomíjí výši majetkové podstaty, kterou měla společnost v době prohlášení úpadku. Z účetní uzávěrky plyne, že hodnota budov činila 39,5 milionu, hodnota pozemků 0,5 milionu a zařízení 2,5 milionu korun," prohlásil Polívka.

Farmu má teď na starosti nový insolvenční správce David Gregor, co se s ní bude dít dál, ale zatím není jasné.