Dražba podniku bývalé farmy Bolka Polívky se opakovat nebude! Věřitelský výbor se totiž v pondělí dohodl, že v nové dražbě se budou moci zájemci ucházet jen o soubor nemovitostí. Ochranné známky jako například Manéž Bolka Polívky se budou dražit zvlášť.

„Termín dražby se stanoví do konce ledna,“ uvedl právník Petr Machálek, který ve výboru zastupuje ROP Jihovýchod. Firma, která farmu v říjnu vydražila za 15 milionů, sídlo valašského krále v Olšanech nezaplatila kvůli problémům s parcelami v areálu a okolí.

Některé pozemky včetně příjezdové cesty totiž už dřív skoupil Bolkův mecenáš Alexander Seidl z Prahy, který je zároveň jako Polívkův věřitel ve zmíněném věřitelském výboru. „Nikdy jsem nikomu v přístupu na farmu nebránil,“ prohlásil Seidl, když se ho novináři ptali, zda bude novému majiteli sídla valašského krále bránit v přístupu k nemovitostem.

Polívkova farma v Olšanech, kde je nyní mrtvo a v hotelu jsou jen dvě zaměstnankyně, se vydražila ve veřejné dražbě 23.října. Nový majitel, firma Alkony-CZ, za ni měl zaplatit vyvolávací cenu 15 milionů korun.

Jenže před uplynutím 45denní lhůty k úhradě vydražitel prohlásil, že o farmu nemá zájem právě kvůli tomu, že pozemky vlastní Seidl a další majitel.
Podle Seidla by se také měl vypracovat nový znalecký posudek k ceně nemovitostí. Ten původní zněl na 19,7 milionu korun. „Pokud nový posudek stanoví cenu třeba jen na deset milionů, budu to respektovat,“ řekl Polívkův mecenáš.

Provoz restaurace na farmě v Olšanech, která se na přání Polívky přejmenovala na Penzion Olšany s.r.o., se podle Machálka do dražby neobnoví. „V tomto období tam stejně moc lidí nejezdí a navíc tak chceme co nejvíc snížit provozní náklady,“ dodal Machálek.