Nová pohádka s Jiřinou Bohdalovou a Viktorem Preissem Duch nad zlato, kterou natočil režisér Zdeněk Zelenka, zabodovala. Podle prvních údajů, zveřejněných serverem Mediaguru, stala vítězem štědrovečerního klání o diváky. Shlédlo ji údajně přes 2,2 milionů lidí starších 15 let, což je o 600 tisíc více, než u Tří oříšků pro Popelku. Opakovala se tak situace, kdy nový film překonal ten starý a mnohokrát viděný. Loni přitom ČT uspěla i se zařazením Dvanácti měsíčků.

Radost z úspěchu "Ducha" tak může mít i Jiřina Bohdalová. Ta si však udělala radost i u stromečku - k Vánocům si totiž nadělila nové auto Mitsubishi ASX. "Pro rodinu je to trochu překvapení, vědí, že se chystám na změnu, ale že to bude už pod stromečkem, to netuší," řekla Bohdalová před Vánoci serveru prask.cz.

A přiznala: "Toto auto je největší dárek, jaká jsem si kdy nadělila. Na kapotě jsou sice tři diamanty, ale ty nerozhodovaly při výběru vozu." Jiřina Bohdalová na sebe přitom nedávno přitáhla pozornost nehodou v centru Prahy. Tak snad se jí za volantem nové káry bude dařit více.