Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček uspořádali vskutku nezvyklou dražbu - s jedinou aukční položkou. Autoři šlágru "Ivánku, kamaráde" divákům svého nového představení nabídli střevíček Jaroslavy Hanušové, která musela podstoupit amputaci nohy. "Když jsme se dozvěděli, co Jarku postihlo, okamžitě jsme s Jirkou hledali způsob, jak pro ni něco udělat," vysvětlil Čtvrtníček, proč se rozhodli pomoct herečce, známé třeba z estrády Možná přijde i kouzelník.

Hanušová žila poslední roky nuzně a po amputaci bude ještě hůř. Hodí se jí proto každá koruna. "Ivánek už několikrát pomohl dobré věci, tak proč do toho nejít ještě jednou," snažil se Čtvrtníček již před časem vysvětlit smysl kontroverzního a poněkud morbidního projektu. Na představení dorazilo kolem dvou set lidí. Lístek přitom rozhodně nebyl za hubičku, ale za dobrých 800 korun. Jak ale upozornil kamarád Hanušové Lábus, cílem bylo vydělat na invalidní vozík.

Po odehrání nové hry pak již došlo na samotnou dražbu. Nejvyšší nabídka nakonec byla poměrně překvapivá - 10 500 Kč! Nad diabetičkou Hanušovou přitom visí další hrozba: "Paní Hanušová se nesmí alkoholu už ani dotknout. Skutečně by mohla přijít i o druhou nohu," varoval MUDr. Pavel Boček z nemocnice v Praze-Motole.