Popáté prý legendární syn primáře Sovy Karel z Nemocnice na kraji města do chomoutu nevleze ani za nic! „Vždycky, když se na to svede řeč, snažím se z toho vybruslit a Gábině říkám: Nemůžeme se vzít. Vždyť ty bydlíš v Krči a já v Hostivici. A to ji pěkně se*e!“ netajíFrej.

S hercem totiž Gábina v Hostivici bydlet nemůže. Pracuje v butiku v centru Chodov a denně dojíždět je takřka nemožné. „To by si musela najít práci někde na Zličíně. Třeba se jí to povede. Já ale potom nevím, jak budu z té svatby bruslit dál,“ přemýšlí Frej. A na svou obranu dodává: „Svatba přece není vůbec důležitá. Stačí, když se mají dva rádi...“

Nechtěl si brát ani Galatíkovou!

Ladislav Frej se nehrnul ani do posledního sňatku s Věrou Galatíkovou (†69). První tři jeho manželství totiž nebyla vůbec šťastná.

S první ženou má syna, ale nerozuměli si. Druhá manželka mu potratila dvě děti, a i to přispělo ke krachu jejich vztahu. S třetí ženou, herečkou Evelynou Steimarovou, také moc toužili po dětech, a také marně. „Nešlo to. Mohli jsme mít oba děti, ale bohužel ne spolu,“ popisuje Frej v knize Herecká manželství. Když se po roce rozváděli, Evelyna už čekala dceru Vendulu s textařem Zdeňkem Rytířem (†69) a Ladislav zase Kristýnu s Věrou Galatíkovou.

Ovšem tu o ruku Frej nepožádal ani po rozvodu. A neudělal to ani tehdy, když mu Věra dala syna Láďu. O ruku ji požádal, až když byl hospitalizován a ona se o něj vzorně starala.