Pawlowská přišla o svého milovaného manžela Zdeňka koncem léta. Tajně ho pohřbila a několik týdnů se odmítala o jeho smrti bavit. Své pocity a myšlenky však zapisovala do knihy, kterou o něm napsala. Vydala ji více než tři měsíce po jeho smrti a včera v sobě sebrala veškerou sílu, aby o knize mohla před desítkami slavných kolegů pohovořit.

Přestože v knize Halina popisuje nejintimnější detaily smrti svého muže, za skandální ji nepovažuje. "Když lidi něco odsuzují, jsou to blbci. Každý se smutkem vyrovnává jinak," řekla Blesk.cz Pawlowská s tím, že nic nezlehčuje, ale naopak slaví!

"Měli jsme skromný a intimní pohřeb, ale nyní by všichni měli vidět, že jsem svého muže měla ráda. Já jsem mu věnovala tu knížku a jemu by se líbila," řekla Blesk.cz Halina.

Vdovy v slzách

Atmosféra na křtu byla velmi dojemná. Ač Halina svého manžela do společnosti téměř vůbec nevodila, všichni věděli, jak moc pro ni znamenal. Halina si během křtu také poplakala, ovšem nebyla jediná, kdo ten večer uronil slzu. Její ovdovělá kolegyně Petra Janů chvíle smutku nevydržela a na rameni Haliny se zhroutila. Svého manžela Michala Zelenku totiž pohřbila přesně před dvěma roky. Zemřel na rakovinu.

Kromě Petry Janů se Pawlowská setkala také se slovenskou herečkou Hanou Gregorovou, která přišla o manžela a velikána Radka Brzobohatého v září loňského roku. Gregorová s Halinou se na sebe lítostně podívaly a s velkým pochopením jedna pro druhou se objaly.

Halina kdysi ve svém pořadu Banánové rybičky vyprávěla humorné historky ze života, do kterých často vkládala příběhy své rodiny. A právě na křtu knihy nemohla chybět ani Haliny dcera Natálie a syn Petr. Na videu pro Blesk.cz promluvila také o svém novém muži, který se k ní nastěhoval.

Video
Video se připravuje ...

Halina Pawlowská: Smrt manžela slavím! Ondřej Rybár, David Turek

Fotogalerie
21 fotografií