V čínském Šen-čenu se opět rozdával titul nejkrásnější dívky v prestižní soutěži Elite Model Look. Češka Eva Klímková naprosto okouzlila porotu a s přehledem zvítězila. Na druhém místě skončila dívka z Monaka a třetí příčku obsadily reprezentantky Angoly a Maďarska.

Eva se tak rázem zařadila mezi světové topmodelky, jako jsou Gisele Bündchen, Alessandra Ambrosio, Cindy Crawford nebo Kate Moss. Právě s britskou modelkou a rebelkou Kate Evu Klímkovou mnozí na soutěži srovnávali. Důvodem jsou Eviny oči posazené daleko od sebe, stejně jako má Kate Moss.

Samotná Eva svému vítězství nemohla uvěřit. "Nemůžu tomu uvěřit. Je to úplně úžasný. Nedokážu to ani popsat," svěřila své první pocity televizi Prima Klímková.

Studentka floristiky měří 178 cm a její míry jsou 80-61-89. Prvenství v soutěži Elite Model Look není ovšem jediné ocenění, které získala. Už v září získala národní titul v soutěži Schwarzkopf Elite Model Look.

Klímková je tak druhá Češka, která titul světového formátu získala. V roce 2007 se vítězkou stala Denisa Dvořáková, která je nyní díky svému úspěchu velmi žádanou modelkou na přehlídkách světových návrhářů Versace, Chanel, Dior či Karla Lagerfelda. Ve svých sedmnácti letech se stala milionářkou.

Fotogalerie
8 fotografií