V obřadní síni strašnického krematoria Eliška Kaplicky sice neseděla v prvních řadách společně s pozůstalou rodinou a Bobkovými láskami Andreou Čunderlíkovou a Yvonne Přenosilovou, ale i tak Kaplicky s Bobkem pro sebe vzájemně znamenali mnoho.

Bobek Elišku a její dceru Johanku do poslední chvíle pravidelně navštěvoval a dokonce měli společné plány do budoucna. "Když u nás byl Pavel naposledy, plánovali jsme cestu do Itálie. Bohužel to už nevýjde, ale já jsem se rozhodla, že tu cestu uskutečním i tak," prozradila Kaplicky Blesk.cz.

Architekt Jan Kaplický má totiž v Itálii Muzeum Enzo, známé svou střechou v designu kapoty žlutého Ferrari, na němž několik let pracoval. Za přítomnosti Elišky Kaplicky bylo loni v březnu otevřeno.

Pavel Bobek byl nejen opravdovým a velkým přítelem Jana Kaplického, ale především jeho velkým podporovatelem. "Pro mě je to obrovská ztráta. Pavel byl zrovna ten, kdo do poslední chvíle věřil, že ulice Československé armády v Dejvicích bude  pojmenována po mém muži na jeho počest. Byl to opravdový přítel," svěřila se nám Eliška.

Na pohřbu Pavla Bobka stěží držela slzy a se zdrceným výrazem ve tváři pevně tiskla ruku své známé a architektky Eva Jiřičné. S Pavlem Bobkem se však přišli rozloučit i jiní umělci, které Bobkova smrt hluboce zasáhla.

Petr Janda: Už je nás čím dál míň

Slzy na krajíčku měl i rocker Petr Janda, pro kterého jsou návštěvy strašnického krematoria v poslední době čím dál více častější. "Z toho původního Olympiku už nás zbylo skutečně málo. Už jsme tady dost často a bude to ještě horší. Skončí to v momentě, kdy tu budeme sami," řekl Blesk.cz smutně Petr Janda. Ten krátce před vstupem do obřadní síně tradičně navštívil hrob své zesnulé manželky Jany a syna Petra.

Kromě Bobkovy životní avšak platonické lásky Andrey Čunderlíkové dnes nenacházela slov jeho důvěrná přítelkyně Yvonne Přenosilová. "Mně ještě nedochází, že už Pavla neuvidím. Vůbec nechápu, jak jsem to zvládla," svěřila se zpěvačka.

Na vynikajícího zpěváka přišli zavzpomínat také herci Petr Nárožný s manželkou, Luděk Sobota s manželkou, hudební kritik Jan Režejk, muzikant Karel Vágner, herečka Dagmar Patrasová, Iva Hüttnerová, Milan Drobný nebo například Marie Rottrová. Na poslední cestu Pavla vyprovodila jeho píseň Veď mě dál cesto má...

Video
Video se připravuje ...

Přenosilová po Bobkově pohřbu: Zůstala jsem sama... Jan Jedlička, David Turek

Fotogalerie
4 fotografie