Když koncem letošního srpna odcházel zpěvák Pavel Bobek ze svého domova na pražském Břevnově, netušil, že už se tam nikdy nepodívá. Tehdy ho museli odvézt do nemocnice kvůli nesnesitelným bolestem, kterými trpěl kvůli bércovým vředům. Nehojily se a Bobkovi se pomalu rozkládala kožní tkáň.

Od té doby vystřídal tři nemocnice. Zpěvák byl na tom fyzicky i psychicky špatně. Jeho zdraví chřadlo, nemohl se hýbat a kvůli ztrátě hlasového rozsahu ani zpívat. To ho sžíralo nejvíce. O hlas přišel poté, co se probral z umělého spánku, do kterého byl uveden po náhlé otravě krve.

O pár let později se vyskytly srdeční problémy a Bobek opět málem zemřel. „Zdárně jsem utekl hrobníkovi z lopaty,“ svěřil se Bobek po náročné operaci srdeční chlopně. Lékaři mu voperovali implantát, který však zpěvákovi nesedl a dva týdny ležel na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kardiologie.

Bobek tedy na onen svět neodešel s lehkostí. Kvůli silným zdravotním komplikacím tušil, že se blíží jeho konec. Jako by se pomalu začala naplňovat slova jeho nejznámější písně Lásko, mně ubývá sil. Podle jeho nejbližších přátel z řad slavných však smrt byla pro Bobka vysvobozením.

Fotogalerie
8 fotografií