Podle informací Blesku převezli před pár dny Jaruš do léčebny dlouhodobě nemocných v pražských Vršovicích, kde rehabilituje na oddělení po úrazech a operacích se specializovanou ošetřovatelskou péčí.

Dlouhá léčba

A zadarmo to rozhodně není, pacient musí za hospitalizaci měsíčně platit minimálně 13 tisíc korun, podle druhu sjednané péče. „Paní Hanušovou tu budeme mít rozhodně pár měsíců. Dlouho bude trvat, než se rána zahojí a naučí se bez nohy žít,“ řekli Blesku v LDN Vršovice s tím, že teď nedokážou ani říct, zdali by Jaruš mohla alespoň na Štědrý den domů.

Invalidní vozík

Největší problém teď má tedy rodina Hanušové s tím, jak hospitalizaci matce uhradit a za co koupit invalidní vozík, jehož cena se pohybuje od 200 do 500 tisíc korun. Všechny tyhle problémy také přiměly Jiřího Lábuse (63) a Petra Čtvrtníčka (49), aby pro ni v Malostranské besedě 12. prosince zorganizovali charitativní představení, na které bude lístek stát 800 korun. „Snad se nám podaří vydělat na invalidní vozík,“ řekl Blesku Lábus, který Jaruš pro Kouzelníka našel a stal se jejím nerozlučným kamarádem.

Fotogalerie
11 fotografií