Během kladení otázek Evě a Regině při pátečním duelu na sebe Vladko Dobrovodský prásknul, kolik si vydělal jako kuchař! "Při platu kuchaře jsem si vydělal 25 tisíc čistého. A to si myslím, že je slušný plat," uvedl Vladko. Své kuchařské umění pak mohl předvést hned o den později a to rovnou na televizní obrazovce - v pořadu s ikonou českých kuchyní Zdeňkem Pohlreichem!

Česko vaří s Pohlreichem má přitom trošku zvláštní formát. I přes pozdější vysílací čas po osmé hodině večerní si mohou zájemci uvařit společně s oblíbeným "Šéfem" několikachodové menu. Tuhle možnost nyní dostali i Vyvolení. A vařečky se tak chopil Vladko spolu s další soutěžící Lucií. 

Ano, šéfe

Také Pohlreich však měl k dispozici svou Lucii - a to rovnou Zlatou slavici. Do studia k němu dorazila Lucie Bílá a přes telemost pak komunikovali s Vyvolenými. Připravovalo se tentokrát tohle meníčko - salát s avokádem, krevetami a hořčičnou zálivkou, hovězí roštěnec na bylinkách s domácí tatarkou a sorbet se šumivým vínem. "Promiň, já tě zdržuji, viď," omlouvala se Bílá v průběhu vaření Pohlreichovi. Ten zachoval dekórum. "To nevadí, já jsem zvyklej. On je tady všelijakej materiál," usmál se na ni.

Pilný žáček Vladko

I Vyvolení zpočátku bojovali s časem, na přípravu celého menu měli také pouze hodinu. Salát sice v limitu připravit nestihli, Vlado alespoň vysvětlil Lucii rozdíl mezi šalotkou a cibulí, všemožně ji usměrňoval a sám začal v kuchyni "lítat jak hadr na holi". Napříště už poslušně hlásil, že maso už peče a tatarka je také skoro hotová. "Ááá, Vlado chytá tempo," komentoval to ze studia i Pohlreich, zatímco ostatní Vyvolení jen tak pokukovali a ochutnávali. "Romano, nežer to," okřikl Pohlreich další soutěžící svým typickým, jadrným slovníkem. Bylo přitom vidět, že Vlado je ve svém živlu. Otázkou však je, jestli se po aktuální čtvrté řadě Vyvolených opět k vaření vrátí. Má totiž zaděláno již na druhou výhru v téhle reality show. A netají se tím, že by rád zamířil do Španělska.