Lukáš vyrostl ve Rtyni v Podkrkonoší, v městečku s třemi tisíci obyvateli. Po studiu na Obchodní akademii v Trutnově a krátkém období na pardubické univerzitě zatoužil po něčem jiném. Když mu bylo 21 let, vydal se do Londýna, kde začal studovat módní fotografii na London College of Fashion Photography.

Možná to byla intuice, možná mu „jen“ přálo štěstí… Když tvořil svou závěrečnou práci, která se týkala debutantek a nových začátků v životech lidí a žen především, požádal o rozhovor předsedkyni prestižní londýnské charity, společnosti The London Season. „Říkal jsem jim, co dělám, na čem pracuji, a oni mě záhy oslovili, zda bych s nimi chtěl pracovat na Bálu královny Charlotte, který je v září nebo v říjnu a je vrcholem společenské sezóny. Měl jsem dva týdny na to, abych dal dohromady kreativní tým od fotografů, přes vizážisty až po designéry,“ řekl exkluzivně Blesk.cz Lukáš Kroulík.

Tak začala jeho hvězdná kariéra. „Od roku 2009 s nimi spolupracuji a vybírám i ty dívky, které se ho účastní,“ popsal svou práci v rozhovoru, na který si ve svém nabitém diáři vyhradil přesně hodinu času. Přestože letošní Queen’s Charlotte Ball, kterého se letos vůbec poprvé účastnila také dívka z Česka, má Lukáš už pár týdnů úspěšně za sebou a mohl by si dopřát trochu relaxu, finišuje s přípravami na svou sólovou výstavu módních fotografií, která bude v londýnské Chelsea zahájena tento čtvrtek.

Kroulík vedle zmíněného plesu totiž spolupracuje se světovými jmény modelingu, stříbrného plátna, ale také s byznysmeny a byznysmenkami. Připravoval focení třeba pro slavnou mrchu ze seriálu Dynastie Joan Collins (80), fotil nejstarší modelku, 82letou šarmantní Carmen Dell’Orefice, pracoval třeba pro Ivanu Trump, Kim Kardashian nebo Emmu Button ze Spice Girls.

Přestože Českou republiku a Prahu miluje, nedokáže si představit, že by tu měl žít a pracovat. „Moje vize je trochu jiná. Ale do Čech jezdím na dovolenou, na chatu. Mám spoustu vzpomínek na báječné dětství v Podkrkonoší, takže se tam vždycky rád vracím,“ říká otevřeně. Na otázku, zda se setkal s typickým českým nešvarem, se závistí, rázně odpovídá: „Je mi jedno, co si o mně lidi myslí, je to jejich problém. Když nechci, tak se prostě s takovými lidmi nepotkávám.“

A jaká je jeho životní meta a sen? „Já moc nesním. Jsem praktický člověk, spíš ty sny vytvářím a uskutečňuji pro druhé,“ říká sebevědomě. Jak takové plnění snu vypadá v praxi, se dozvíte v zítřejším rozhovoru ze zákulisí luxusního plesu Královny Charlotte, na němž cinká stříbro, šustí nákladné princeznovské róby debutantek a lesknou se diamantové šperky.

Fotogalerie
10 fotografií