Jana s Matějem Matuškou se dali dohromady před půldruhým rokem a... „Jsem teď v pátém měsíci. S přítelem miminku zatím říkáme »Jáchymo-Anna«,“ prozradila Stryková. „Seznámili jsme se při při práci na postprodukci jednom filmu,“ prozradila herečka o svém partnerovi, který se živí jako zvukař. Především je ale synem Mirka Matušky (59), kterého měl Waldemar z prvního manželství se zdravotní sestřičkou Jiřinou z Karlových Varů.

Olga to nevěděla

Skutečnost, že zanedlouho spatří světlo světa Waldovo pravnouče, překvapila i Matuškovu druhou ženu Olgu (62). „Že Matěj žije s Janou a čeká s ní děťátko, jsem se dozvěděla před chvílí. Janu jsem okamžitě přivítala do naší rodiny a moc se těším, že budu prababička! Sice ne pokrevní, ale morální,“ řekla Blesku Olga Matušková na čtvrtečním křtu vzpomínkové knížky Zákulisí našeho života.

Bude svatba

V pražském Divadle Ta Fantastika se při té příležitosti sešla celá rodina: vdova Olga, syn Waldemar (36), jeho nevlastní bratr Mirek a Matěj s těhotnou Janou. „Budou se brát,“ prozradil Blesku Matějův táta Mirek, jenž trvale žije v Hamburku. (viz včerejší Blesk) Z herečky Strykové tak bude zanedlouho paní Matušková.

Dvojčata zemřela

S první ženou, zdravotní sestrou Jiřinou, žil Waldemar Matuška nejdřív v Karlových Varech, potom v nedalekém Ostrově nad Ohří. Ještě před Mirkem se jim narodila dvojčata, holčičky. V pěti měsících byla ale očkována proti tuberkulóze, dostala špatnou vakcínu a zemřela. Když bylo Waldemarovi 21 let, narodil se Mirek. S Jiřinou se Waldemar rozvedl po šesti letech.

Autogramiáda

Jediná prodejní autogramiáda knihy Waldemar a Olga: Zákulisí našeho života se uskuteční ve středu 6. listopadu od 14 hodin na Hlavní poště Praha v Jindřišské ulici.

Fotogalerie
7 fotografií