Marta v těhotenství musela 3,5 měsíce ležet v klidu, aby vůbec svoje první dítě donosila. Jak sama přiznává, byl to pro ni nezvyk, protože sama je tak rozlítaná. Pozitivní dopad to ale mělo na malou Marušku.

„Bude veselá. Ale zatím je klidná. To bude asi tím, že jsem 3,5 měsíce při těhotenství ležela. Já si fakt myslím, že proto je taková klidná. Protože já jsem takovej ďábel, já mám strašně moc energie,“ prozradila Marta v rozhovoru.

Zároveň se netají tím, že těsně po porodu měla dle svých slov „poporodní blues“. V očích Marty Jandové to znamená, že byla z Marušky naměkko jen při pouhém pohledu. Mateřství je podle ní ta nejkrásnější věc, přestože porod byl komplikovanější, než se čekalo. „Nakonec jsem rodila císařem. Přestože byla donošená, byla strašně malá, a mi přestala v tom bříšku růst. Měla šňůru okolo krku několikrát. Vážila 2,45 kg a 45 cm. Ale už to dohání, za měsíc nabrala 1,2 kg.“

Marta také přiznala, že mateřství jí změnilo život. „Úplně se mi změnil. Ale ne kvůli tomu, že bych něco nemohla dělat nebo že bych rušila práci. Tu teda ani nemám. Změnil se mi hlavně psychicky, není nic důležitějšího na světě než ona. Tak zamilovaná jsem snad v životě nebyla," přiznala novopečená maminka.

A zůstane Maruška jedináček? Nebo je v plánu další přírůstek do rodiny? „Já bych moc ráda, já bych nechtěla zůstat u jedináčka. Ale samozřejmě člověk nikdy neví, jestli se to podaří. A jestli bůh dá, tak za rok můžeme zkusit další.“

Marto, mateřství ti sluší. Držíme palce, ať vše vyjde!

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandová poprvé před objektivem Sandra Apostolidisová, Jan Jedlička

Video
Video se připravuje ...

Marta Jandova po šestinedělí: 9 kilo dole a bujný dekolt! Petr Soukup, Tereza Kühnelová

Fotogalerie
3 fotografie