„Byl to dárek od mého kamaráda Leona,“ svěřil Blesku David, za kterým do nemocnice dorazil kuchař i s indukční plotnou a na pokoji mu navařil hotové hody! Nechybělo dokonce ani pravé šampaňské se skleničkami a kbelíkem na led! „A to já si sklenku dám,“ zasvítily Davidovi očka. Námitku, že prášky na bolest a alkohol k sobě právě nepasují, jako by přeslechl. „Tak silné dryáky zase nedostávám...,“ máchl rukou a labužnicky smočil rty v šampusce.

Doplácí 800 Kč

VIP pacienta Davida ve Střešovicích umístili do stejného apartmá, kde svědomitě pečovali o Václava Havla. „Je to nadstandard, doplácím denně asi 800 korun,“ vysvětluje hitmaker s tím, že návštěva kuchaře ani náhodou nebyla proti předpisům. Proto si ji také užil. „Bylo to moc prima. Dal jsem si do nosu. Musím ale zdůraznit, že tady v nemocnici vaří přímo úžasně. Nemohu si stěžovat vůbec na nic, právě naopak!“ vysvětlil.

Překvápko

Čtyři dny nemohl po operaci pravého kotníku vstát z postele. „Pátý den jsem se už dokázal o berlích doplazit do koupelny a umýt se,“ řekl David s potěšením a názorně předvedl, jak se šourá. „A protože Leon věděl, že už se posadím ke stolu, připravil mi překvápko. Udělal mi tím obrovskou radost,“ dodává hitmaker.

Hostina zahání bolest
Autor: Blesk - David Malík

Kdo je Leon?

Davidův kamarád Leon je majitelem kasina v Rozvadově. Bohatý Rus z Izraele se kamarádí také s Ladislavem Štaidlem (68) či Karlem Gottem (74). Přepravuje je soukromým letadlem do Monte Carla a všechny tam hostí. „Je to skvělej chlap, opravdu kámoš,“ říká o něm Michal David.

Video
Video se připravuje ...

Takový luxus v nemocnici jste ještě neviděli! Michal David má svého kuchaře Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Menu od Leona

Nakládané chobotničky s mořskou řasou

Korejský národní pálivý salát Kimči (Kimchi) z nakládané zeleniny

Thajská polévka Tom Yam s krevetami a rybí omáčkou

Bifteky z mladého argentinského býčka na hříbcích

Čerstvé olivy, pečené papričky

Černý a bílý chléb

Místo dezertu čerstvé maliny

Několik druhů italských minerálek

Champagne Louis Roederer za 7650 korun

Účet i s kuchařem: 25 000 korun

Fotogalerie
6 fotografií