Podle exkluzivních informací Blesku je matka Havlové ve vážném stavu. „Po hospitalizaci u svaté Anny v Brně byla minulou středu přeložena do jiného zařízení,“ prozradil Blesku důvěryhodný zdroj. Název této nemocnice ale Blesk nechce zveřejňovat.

Sestřina péče

Fotoreportéři Blesku ale u zařízení, kde milovaná maminka Havlové leží, Dagmar o víkendu vůbec nezastihli – štěstí na ni měli v pražských ulicích. A kdo je tedy paní Veškrnové nablízku? Její dcera Eva (64). I ona je přitom těžce nemocná a potřebuje péči. Za maminkou do LDN nicméně v sobotu odpoledne přijela.

Sama Eva Veškrnová prý prodělala několik klinických smrtí a je kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu už od roku 1990 v plném invalidním důchodu. Eva odmala marodila, prodělala snad všechny dětské nemoci, měla zánět srdečního svalu, a co nejhůř – lékaři jí omylem odejmuli zdravou ledvinu a nemocnou jí v těle nechali. Poznamenali tak celý její další život.

Rakovina v rodině

Zdravotní stav maminky Markéty Veškrnové už delší dobu dělá oběma dcerám starosti. Dagmar o maminku starostlivě pečovala od roku 2009, kdy bojovala s rakovinou kůže. Naštěstí se nad nemocí paní Veškrnové podařilo vyhrát. „Maminka byla na operaci s bazaliomem,“ prozradila tehdy sama Havlová. „Šlo o nádor, který musel okamžitě ven. Jen tak má nemocný šanci.“ Následně si Dagmar na čas nastěhovala maminku do své střešovické vily, aby se o ni mohla starat. Bývalá první dáma měla a má o maminku velký strach, protože i její otec Karel podlehl rakovině.

Maminka měla rakovinu kůže

Bazaliom je nejčastější rakovinou kůže. Vyskytuje se hlavně u lidí se světlou pletí a s rodinnou historií tohoto nádoru. Sluneční světlo je činitelem přibližně dvou třetin těchto nádorů.Jedna třetina se objevuje na místech nevystavených slunci.

Sestra prodělala klinickou smrt

Klinická smrt nastává vyhasnutím mozkové aktivity, to znamená, že v tomto stavu nezaznamenává elektroencefalograf žádné elektrické impulzy. Činnost oběhového a dýchacího systému je rovněž nulová. Člověk je lékařskou vědou prohlášen za mrtvého, ale přesto ještě žije, a může se dokonce navrátit zpět do svého těla. Lékařské vědě se dosud nepodařilo tento jev zcela vysvětlit.

Fotogalerie
8 fotografií