Málokdo má tolik elánu jako Luba Skořepová, která co nevidět oslaví devadesáté narozeniny. „Oslava bude, ale nijak zvlášť se netěším. Co bych měla oslavovat? Bolavé klouby, nebo popílek v očích, kvůli kterému sotva vidím,“ řekla téměř rozčílená herečka, která se na svůj věk absolutně necítí.

Místo oslavy vernisáž

Právě proto nevidí důvod, proč by měla své nadcházející narozeniny absolutně slavit. Přesto, aby ji někdo neosočil z afektovanosti či něčeho podobného, přeci jen nějaký večírek na počest svého úctyhodného věku uspořádá. A právě na něm hodlá Skořepovápokřtít kalendář, který nafotila pod taktovkou Aleny Hrbkové. „Mám nejraději tu první fotografii, kde jsem se sklenkou dobrého vína," vysvětluje Skořepová na vernisáži svých snímků.

„Nemám ráda ohlížení se zpět. Prostě nemusím vzpomínky, i když jsou krásné. To bylo a nikdy už nebude. Já se spíš snažím krásné okamžiky v životě si přivolat,“ míní Skořepová

I když bude Lubě brzy devadesát let, právě dobré víno si nikdy neodepře. „Velmi ráda si vybavuji okamžiky, kdy moje babička dělala pálenku z hrušek,“ vypráví herečka s tím, že ji malinko mrzí, že pouze na tyto skvělé okamžiky může leda tak vzpomínat. „Nemám ráda ohlížení se zpět. Prostě nemusím vzpomínky, i když jsou krásné. To bylo a nikdy už nebude. Já se spíš snažím krásné okamžiky v životě si přivolat,“ míní Skořepová a dodává, že je velmi zklamaná z toho, že si ze svých přání spoustu doslova vydupá, ale zároveň ne vše po čem touží, v životě nakonec dostane.

„Jsem potěšena, že my lidé, máme možnost si vše přivolat a získat, zároveň mě ale velmi mrzí, že i přes mé pozitivní myšlenky, nemohu vrátit mé rodiče, prarodiče a veškeré své příbuzenstvo do života,“ konstatuje Luba, která se v kalendáři ukázala ve všech možných polohách.

Fotogalerie
8 fotografií