Bartošová jak ji neznáte - kuchařka Jan Jedlička, David Turek
Treska na grilu
Ingredience:
200 g tresky
drcený pepř
sůl
olivový olej
máslo
jarní cibulka
česnek
feferonky
tymián
rozmarýn
Postup
Tresku osolíme, posypeme kořením a vložíme do alobalu. Na tresku naklademe cibulku, feferonky, plátek másla a zakapeme olivovým olejem. Přidáme snítky rozmarýnu a tymiánu. Alobal uzavřeme a vložíme na cca 25 – 30 minut na gril.
Meruňkový koláč
Ingredience:
2 kelímky mouky
½ kelímku cukru
2 vejce
2 jogurty
½ prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
meruňky
drobenka
Postup
Mouku, cukr, vejce, jogurt, prášek do pečiva a vanilkový cukr smícháme a vylejeme na plech. Půlky meruněk nebo jiného ovoce vyskládáme na těsto a posypene drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 45 – 60 minut.