Ne že bych byl nějaký velký píč, to ne. Jenom je rozdíl nepít, protože na to zrovna nemáte náladu a něco jiného je pít, protože nesmíte. Docela chápu Ivetu, že vedle těch svých osudových mužů – dua Rychtář-Macura – nasává. Protože probudit se v nemocnici a uvědomit si, co za šílence vás to obklopuje... Taky tu realitu – hlavně víkendovou – začínám vnímat trochu jinak. Nejsem na šrot každý víkend, ale ty pátky a soboty většinou patří večírkům – byť střízlivějším.

Ale nechme opileckých řečí a pojďme se podívat, jak vypadal včerejší večer.

Když jsem skončil v práci – asi v devět večer, uvědomil jsem si, že na večírek, kam jsem měl namířeno, nemusím jet „mastnou tyčí“, nýbrž svojí limuzínou – a to bylo fakt příjemný zjištění. Jenže! Když jsem přijel, nejdřív jsem neměl kde zaparkovat. Další šok přišel, když se mi barman v klubu vysmál, že chci jednu vodu a red bull. Tak jsem si řekl – nojo, asi neměl čas si přečíst Blesk, jinak by to pochopil.

Piješ vodu, tak my jdem

Pak jsme si s kamarády a dvěma slečnami sedli ke stolu, kde kromě mé vody byly samé dobré drinky, na které jsem koukal asi jako smutný kocour ve Shrekovi. Nejedné ženy by se mně zželelo. Sám jsem si připadal jako ve špatném snu. Nějakou chvíli jsme se bavili a pak se holky zvedly od stolu, s výrazem ve tváři, který by se dal přeložit asi jako „S klukem, kterej cucá neperlivou vodu u stolu fakt sedět nebudeme“. Výmluva zněla: Jsme unavené. Těžko říct. Pak jsme se s kamarády zvedli taky, nakoukli ještě do jednoho klubu a ve 3 ráno jsme to zabalili.

Slušný sortiment
Autor: Blesk

Sečteno, podtrženo

Nevýhody večera: Nic moc zábava, bolest ledvin a zad od přehršle vody (zvlášť, když jsem usínal v posteli), deprese z nuceného nepití.

Výhody: Ušetřil jsem za drinky, byl jsem rychle doma, trefil jsem se do zámku a nezlomil klíč a šel jsem spát s čistým svědomím, že si všechno pamatuji.

Z té vody mi bylo akorát zle.
Autor: Blesk

Celý den jsem smejčil

Poté, co jsem dospal spánkový deficit z předešlých neabstinenčních dní, jsem svěží vyskočil z postele a měl jsem radost z toho, že mám celý den před sebou a můžu se věnovat bohulibým činnostem jako je praní, žehlení, mytí nádobí a tak dále. Prostě ty blbosti, na které nemáte náladu, když je vám celý den zle.

Místo malého jednu kávu, děkuji

Ouvej mi ale bylo, když začalo být vedro. Odjel jsem za kamarádem. Člověk by se v takovém vedru rád zchladil třeba malou plzní, musel jsem si vystačit s ledovou kávou. Účinek to má asi stejný, kalorie taky. Jediná výhoda byla, že když jsem se zmínil slečně za pultem o mém plánu, rozesmál jsem ji. Otázka je, jestli to byl soucitný smích, či nikoliv.

Místo malé plzně na schlazení ledová káva
Autor: Blesk

Všiml jsem si poškrábaného auta

Další zklamání střízlivé soboty přišlo ve chvíli, kdy jsem si svýma střízlivýma neskleněnýma očima všiml, že mám poškrábané auto. Červené rýhy od laku značily jediné – do auta nastupovala nějaká žena. Jen si nevzpomínám, která měla červený lak.