Pokud se řekne Štěpánka Duchková (40), všem se nám vybaví seriózní, slušná a spořádaná moderátorka a maminka dvou roztomilých kluků. O tom, že by snad někdy někde někomu něco mohla zcizit, nemůže být řeč. Opak je ale pravdou a trvalo jí dlouhých patnáct let, než se k činu dokázala přiznat.

„Když jsem byla s kamarádkou v Londýně, stavily jsme se ve Starbucksu a já jsem si tam tenkrát vzala hrneček. Já vím, že se to nedělá, že je to krádež ale já ho musela mít,“ líčí se smíchem moderátorka na slavnostním otevření další kavárny oblíbené kavárenské sítě.

K tomuto nelegálnímu činu vedla právě velká obliba k této síti. V té době totiž v Čechách byl Starbucks jedna velká neznámá.

Než se k lupu Štěpánka odhodlala, stálo ji to prý velké přemlouvání a neskutečné nervy. „Byla to taková naše soutěž a já ten hrnek strašně chtěla, tak jsem si ho odnesla. Jak jsem ale byla šíleně nervózní, aby mě někdo nenačapal, tak jsem si ho dala do baťůžku i s kouskem kávy. Ta se mi vylila do pasu, peněženky. Trest boží, tak přišel hned v zápětí,“ směje se.

Fotogalerie
5 fotografií