Komu není rady, tomu není pomoci! Tohle rčení jako by bylo Ivetě Bartošové šité na míru. Jako pomoc shůry se ukázal její nedělní kolaps a následná akutní operace.

Díky rekonvalescenci zpěvačka zahájí »detox«, byť to vůbec neměla v plánu. Ať už byla zvyklá na půllitr tvrdého denně, jak tvrdí Macura, nebo »jen« na litr vína povoleného Rychtářem, v nemocnici alkohol ucítí tak maximálně z dezinfekce.

„Podle stupně závislosti a také typu operace dostávají závislí po operaci léky tlumící abstinenční příznaky, nikoliv alkohol,“ sdělil Blesku přednosta Ústavu lékařské biochemie prof. MUDr. Tomáš Zima.

DETOX

Detox je pro Bartošovou nevyhnutelným. Jednak to Rychtář slíbil, když ji odvážel celou zničenou z Itálie a jednak je to jednoduše potřeba, z Džambulky se stává troska, kterou by možná nemusel oprášit ani James Cameron.

Ač se Ivetin přítel Pepa Rychtář bojí, že by mohla v léčebně spáchat sebevraždu, nejspíš to budou muset risknout. A jak by taková léčba mohla vypadat? Iveta kromě celkového vyšetření po fyzické i psychické stránce bude muset absolvovat i psychoterapii.

Jsem Iveta, alkoholik

Dalším krokem by mohly být relaxační techniky a jóga a léčebný klub. To známe třeba z filmů, scény většinou začínají takhle: Ahoj, já jsem Iveta, jsem alkoholik. Rozptýlit se Iveta může během a cvičením, léčbu jako takovou pak podpoří látky mírnící touhu po alkoholu (Campral, naltrexon či Disulfiram).

Rychtář je rád

Zoufalý z Ivetina zarytého odmítání léčení už byl i Josef Rychtář (55), který až dosud její excesy omlouval únavou a vyčerpáním, pak zase přívalem práce a nakonec chřipkou či bolestmi hlavy. Až nyní otevřeně přiznává, že je Bartošová závislá na alkoholu. „Není možné ji vzít a proti její vůli zavřít do blázince. Musí nejprve sama v sobě najít vůli a přiznat si problém,“ hájil se Rychtář. Není proto divu, že zpěvaččinu hospitalizaci kvituje s povděkem. „Budu rád, pokud v nemocnici zůstane co nejdéle, protože je v dobrých rukou,“ potvrdil Rychtář.

Očista organismu a detoxikace? Vyzkoušejte lymfodrenáž!

Fotogalerie
6 fotografií