Dnes o herečce nikdo neví, léta se na veřejnosti neukazuje. Ale fotografům Blesku se podařilo ji po téměř 20 letech zvěčnit právě na vycházce před pražským domem, kde bydlí.

Vlastní nemovitosti

Herečka je spolumajitelkou činžovního domu, ve vlastnictví má nepatrnou část. Jako dítě se toužila stát veterinářkou. A i když se pak raději vrhla na kariéru herečky, pro svou lásku ke koním si pořídila domek v Ludvíkově pod Smrkem a na přilehlém pozemku zřídila i cvičiště.

Rozvod

Jorga Kotrbová má tři děti. Dceru, taktéž herečku, Tamaru Kotrbovou-Komínkovou (42) měla ještě před uzavřením manželství s hercem Zdeňkem Žákem (60). Přestože z manželství vzešly dvě děti – dcera Julie a syn Václav, prožila si herečka bouřlivý rozvod. Sama o něm nikdy nemluvila, úryvky prozradil jen Žák před lety: „V manželství s Jorgou jsem udělal hodně chyb a je pravda, že v tom současném se jim automaticky vyhýbám. S dětmi ale vycházím dobře, když mají potřebu vidět taťku, zavolají a sejdeme se,“ prozradil Žák před časem. Co bylo důvodem krachu manželství?

„Byl jsem hlava rodiny. Jenže moje žena chtěla být taky hlava. A to už nešlo. Proto jsem odešel...“


Kariéra

Svou krásu předvedla herečka nejen v pohádkách Zlatovláska nebo Honza málem králem, ale k nejvýraznějším z nich patří zřejmě role Evy Novákové z komedií Pátek není svátek (1979) a V podstatě jsme normální (1981). To byl také poslední film, ve kterém ztvárnila hlavní roli. Od té doby se věnovala pouze divadlu a dabingu. Svůj hlas propůjčila třeba Šťabajzně ze seriálu M.A.S.H. 

Fotogalerie
8 fotografií