Jeden večer jsem dával na můj facebookový profil info z restaurace, kde jsem byl na večeři a druhý den, když jsem chtěl fanoušky pozvat na páteční mejdan, jsem byl na vlastním profilu už jen jako divák. Navíc, pirát za mě začal odpovídat fanouškům a to mi opravdu vadilo,“ vysvětluje situaci Pavel.

 

Facebook je místo, kam se spousta lidí svěřuje někdy i s velmi osobními informacemi, nemluvě o fotkách, často prozrazujících víc, než by měly. V případě Pavla Cejnara sice nešlo o krádež a následné zveřejnění nějakých pikantních záležitostí, ale to, že se hacker za Pavla sprostě vydával a jeho jménem komunikoval s moderátorovými fanoušky, úplně stačilo, aby do věci zasáhla policie. Odhalit a dopadnout zloděje se povedlo záhy, hlavně díky jeho hlouposti. Dovolil si totiž na Pavlův facebook umisťovat reklamu na firmy, ve kterých byl osobně zainteresován. A tak spadla klec.

 

"Na původním facebooku jsem měl 7500 fanoušků,a tak doufám, že se ke mně vrátí zpátky, nerad bych o ně kvůli jednomu drzounovi přišel, " směje se dnes Pavel a těší se na návrat svých virtuálních přátel.

 

Nakonec má tedy příběh šťastný konec. Starý profil byl zablokován a posléze smazán a dnes už s opravdovým a jediným moderátorem Pavlem Cejnarem můžete komunikovat na profilu novém.