Jediného syna pojmenovaného po tátovi svěřila Libuška dceři známého litoměřického malíře Jana Grimma (†69), který patřil k místní smetánce. Rodina vlastní renesanční palác přestavěný na unikátní hotel.

Hraje jazz

Salva Guarda je vyhlášené ubytovací zařízení, kde se v jednom z překrásně rekonstruovaných sálů konají jazzové večery. „Hraje tady občas i Josef Abrhám mladší. Málokdo ví, že umí na saxofon a bicí,“ prozradil jeden ze starousedlíků.

Akademický malíř a tchán Abrháma mladšího bohužel loni počátkem září náhle zemřel. „Na pohřeb do kostela přijela celá rodina Libušky Šafránkové. Ona se dokonce ujala smutečního proslovu,“ dodal litoměřický rodák s obdivem.

Tchán mecenáš

Josef Abrhámsenior sice v 90. letech restituoval cihelnu, kterou rodině komunisté znárodnili, ale nešlo ji už vrátit na výsluní podnikání. „Je to kus mého života a je mi líto, že se nepodařilo pokračovat v tradici,“ řekl Blesku sám herec.

Na rozdíl od něj se tchánovi jeho syna ekonomicky dařilo. „Janu Grimmovi se podařilo v Litoměřicích oživit kulturní život. Podílel se na některých akcích nejen osobně, ale i finančně,“ prozradil starosta Ladislav Chlupáč s tím, že Grimm byl uznávaným mecenášem města.

Skvělá babička

Šafránková a Abrhám mají s rodinou své snachy velmi dobré vztahy. „Je skvělá i jako babička,“ řekla o tchyni Denisa Grimmová, která má s Josefem juniorem dva syny - Josífka (6) a Toníčka (4).

Rodina má tak mužskou převahu a Denisa s Libuškou musí prý občas spojit síly v kuchyni, aby své čtyři chlapy pořádně nasytily. Žijí totiž společně v rodinné vile na Praze 4.

Fotogalerie
8 fotografií