Třinácté komnaty tak v sobě herečka a producentka má nejméně dvě.

Vzdala se kariéry

Pochází z vážené rozvětvené slovenské rodiny. Do bratislavského Národního divadla ji vybrali už za studií. Za 12 sezon si zahrála 20 hlavních rolí a mohla se hřát na výsluní.

Místo toho potkala Juraje Jakubiska (74), zamilovala se, vychovávala s ním jeho dceru Janette (38). Pak otěhotněla a narodil se jim Yorik (23).

„Vzdala jsem se divadla. Navíc jsme nesouhlasili s dělením republiky. Nakonec jsme raději odešli do Čech,“ prozradila Jakubisková ve své 13. komnatě, kterou odvysílala ČT. Zatímco Deana okamžitě dostala angažmá, Juraj nemohl točit, protože neměl producenta. Obětavá manželka tak v sobě zadusila herečku. Z lásky k manželovi.

Smrtelná nehoda

Více ji ale trápí to, že zavinila smrt. V říjnu 2011 se jí na Praze 4 dostal pod kola vypůjčeného vozu chodec. Srážku nepřežil.

„Nejhorší je vědomí, že nevím, co jsem udělala špatně. Kdybych na to přišla, ulevilo by se mi. Pořád to v hlavě přemílám a nedokážu určit, čemu jsem mohla předejít,“ trápí se Jakubisková. Od nehody se pořádně nevyspala. Soudkyně žádá další a další posudky. Úleva je v nedohlednu.

Fotogalerie
11 fotografií