Kromě jiných svědků, kteří svědčí ve věci obvinění Rychtáře ze slovních urážek a výhružek na několik osob, mu pod kotel přišel zatopit také Zdeněk Macura. Ten si s sebou dokonce přinesl i soudní protokol z února, kdy Rychtář omezoval svým vozidlem jeho jízdu autem.

Macura s sebou také přinesl fotografie s Biblí roztrhanou na kousky. Není nutno dodávat, že Bibli měl roztrhat Rychtář.

Líčení s Rychtářem probíhá na Obvodním soudu pro Prahu 10, kam obžalovaný dorazil se synem a v dobré náladě. Zde se bude opět projednávat trestný čin, kdy Rychtář sprostě nadával a se zbraní v ruce prý vyhrožoval rozvodové právničce své bývalé ženy, vypálením domu či otrávením psa. Ta později skončila v péči psychologů.

To není ale zdaleka jediné obvinění, kterému Rychtář čelí. Za vyhrožování své bývalé ženě Darině Rychtářové, že ji zastřelí nebo zašlape do země, pokud neopustí území republiky, vyfasoval podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování.

Rychtářovi nyní hrozí až tři roky vězení. Původně Josef dostal desetiměsíční podmínku s odkladem na třicet měsíců, proti které se ale odvolal. Další podrobnosti ze soudu s agresivním Rychtářem sledujeme..

Fotogalerie
9 fotografií