Bambas se musí teď víc hlídat a může ho čekat i operace. Má zánět osrdečníku. „Už se cítím lépe, děkuji za optání,“ reagoval třiatřicetiletý herec anglického vzhledu, který si zahrál i v mnoha televizních inscenacích a některých filmech. Nejvíce se ale do podvědomí diváků dostal rolí právníka Petra Černého v seriálu Velmi křehké vztahy, kde hrál dokonce se svou matkou, herečkou Danielou Bambasovou. Hráli skutečně matku a syna. I jeho maminka, která hraje v divadle v Českých Budějovicích, má o svého jediného syna strach. „Držte palce, snad to bude dobré,“ vzkazuje kamarádům, kteří se na Dana ptají.

Bambasová reagovala na dotazy svých a synových známých se slovy: "Žaludek tlačí na plíce, plíce tlačí na srdce a chudák srdíčko je celé zoufalé a nemá kousek místečka, kde by tlouklo.“ Původně měl mladý atraktivní herec, který žije s přítelem Martinem v Praze, podezření na infarkt. Skončil v nemocnici, kde se zjistilo, že jde o vážný zánět osrdečníku. To ostatně potvrdil i zdroj z Ikemu. „Pan Bambas u nás leží. Bližší informace podávat nesmíme, ale ten stav se zdál vážný. Bude hlídán, a pokud by se situace nezklidnila a srdce nepracovalo jak má, možná by jej čekal zákrok,“ prozradil zdroj z Ikemu.

Sám Bambas si ještě dělal legraci z toho, že na pokoji, kde ležel, natáčel štáb seriálu Cesty domů, některé pasáže. Kamarádům napsal: „I Simona Postlerová vypadá báječně:-). Její reakce: "Ty vole, ty jsi fakt nemocnej?!?", mě fakt rozesmála,“ Daniel Bambas doufá, že mu jeho nemoc nezabrání hrát v divadle složitější a fyzicky náročnější role. Má prý nabídky i na nějaké televizní a filmové věci. Vše teď ale musí podřídit svému zdraví.