Podle nové smlouvy, kterou podepsal v lednu, měl totiž dostat přidáno. Za dva měsíce by si přišel na 120 tisíc. Jenže po páteční »jednosměrné letence « nejspíš neuvidí ani korunu! Prima je totiž nekompromisní. A rozhodla se okamžitě ukončit spolupráci s Jiřím Pomejem jako moderátorem.

„Podle původní dohody měl sice pokračovat v moderování VIP zpráv ještě do poloviny března, ale jeho výroky o údajné »ženské mafii na Primě«, které v pátek přinesl Blesk, nejsou pro vedení redakce zpravodajství a publicistiky v žádném případě akceptovatelné,“ tvrdí tiskový mluvčí televize Václav Mazánek.

Vztek na Primě

A vzteká se i Pomejeho nadřízená Jitka Obzinová: „Dlouhodobě rozvíjím tým zpravodajství, aby v něm pracovali kultivovaní lidé. Sexistické výroky u nás nemají místo. Pan Pomeje by si měl uvědomit, že taková slova nejvíce škodí jemu samotnému,“ říká šéfredaktorka zpravodajství. „Pravda vyšla najevo, za svým si stojím. Nedá se nic dělat,“ smutní Pomeje, který má prozatím alespoň jednu jistotu. A tou je odstupné, které by mu měla televize vyplatit.

Jirko, jsi srab a slaboch!

Zachoval se jako statečný rytíř. Karel Gott (73) nemůže snést, že se někdo pustil do jeho manželky Ivany (37). Když Jiří Pomeje (48) naznačil, že by za jeho vyhazovem mohla stát právě ona, Slavík se své ženy zastal. „Ještě večer jsem s Jiřím telefonoval a tvrdil mi, že nikdy nic proti Ivaně neměl ani neřekl. A pak se ráno dočtu o ženské mafii na Primě,“ zlobí se Gott. Pomejeho výroky ho natolik rozrušily, že si musel doslova »odplivnout«: „Je to srab a slaboch. Má říci rovnou, že s ní má problém, tomu bych rozuměl. Ale takhle se odkryl,“ řekl Gott Blesku.

„Ano, Karel mi pozdě v noci volal, ale já na svém tvrzení nic měnit nebudu,“ dodal Pomeje.

Fotogalerie
5 fotografií