Miloš Forman (80), režisér

Jednou z jejích prvních lásek byl ještě za studentských dob Miloš Forman. Chodili spolu asi půl roku.

„V normálním životě to s ním prostě nešlo,“ prozradila Jirásková. „S výjimečnými lidmi se skoro nedá žít,“ dodala s humorem o vztahu s tehdy ještě budoucím režisérem herečka.

Vlastimil Brodský (†81), herec

Další v řadě byl kolega Vlastimil Brodský. „Zajímal se o mě hlavně proto, že myslel, že jsem dcera Aloise Jiráska,“ glosovala herečka s ironií sobě vlastní. Sice měli před svatbou, ale vlastně ji ani jeden nechtěli.

Brodský už v té době miloval svou pozdější manželku Bíbu Křepelkovou. A Jiřinka k němu taky nehořela plamenem.

Jiřina Jirásková a Vlastimil Brodský
Autor: Archiv Blesk

Jiří Pleskot (†76) a Jiří Vala (†76), herci

Podstatným mužem života Jiráskové byl herec Jiří Pleskot. Toho si dokonce jako jediného v roce 1953 vzala. Jenže mu zahnula s hercem Jiřím Valou a bylo po manželství. Pleskot se sice s Jiráskovou kvůli nevěře rozvedl, ale zůstali doživotními přáteli.

Miroslav Macháček (†68), herec a režisér

Miroslava Macháčka Jiřina omámila, ale pak dala přednost jinému. To jí do sebe hodně zahleděný režisér a herec nikdy neodpustil. „Pak mi ani neodpovídal na pozdrav. Sešli jsme se až po více než 30 letech ve filmu Dva lidi v zoo,“ vzpomínala Jirásková.806973:gallery:true:true

Josef Kemr (†72), herec

Taky Josef Kemr svého času shledával oči a šarm Jiráskové jako neodolatelné. Populární herec byl ale romantik, který se nedokázal zlobit. Pamatoval si jen to hezké.

Jiří Krejčík (94), režisér

Jiřího Krejčíka pobláznila herečka po natáčení Penzionu pro svobodné pány. Režisér byl pověstný vášnivou prudkou povahou a k tomu ještě ženatý. Naštěstí se tehdy jejich románek neprovalil.

Zdeněk Podskalský (†70), režisér

Osudovým mužem Jiráskové byl až režisér Zdeněk Podskalský. Poznali se na konci 60. let a sedli si jako dvě půlky rozkrojeného jablka. Kdyby nezemřeli, jsou spolu určitě dodnes.

Fotogalerie
10 fotografií