Asi to bude ta podobná korpulentní postava a rozčepýřené vlasy. Jak jinak si vysvětlit, že francouzský tisk si spletl českého baviče Richarda Genzera s libyjským vůdcem Muamarem Kaddáfím (†69)?

Titulek z francouzských novin "Kaddáfí nezemřel, Kaddáfí tančí" zaujal však nejen českého baviče. "Asi jsem mu podobný tou hlavou střapatou a jestli někdy viděli nahatýho Kaddáfího v tangách," vysvětloval s úsměvem v pořadu Show Jana Krause Genzer, proč si ho Francouzi s Kaddáfím spletli.

A moderátora Krause Genzer uzemnil zmínkou, že v případě jeho dnes již legendárního výstupu nešlo vlastně o tanga, ale o slipy, které si "Geňa" tak trochu "zařízl"... Vedle toho však parťák Michala Suchánka prozradil, že ho s libyjským diktátorem Kaddáfím přece jen spojuje i něco dalšího, než jen zdánlivá podoba.

Genzer: Tančil jsem pro Kaddáfího

Genzer se totiž za komunistů vydal coby člen Armádního uměleckého sboru přímo do Libye - v dobách, kdy ČSSR a Libyi pojilo socialistické přátelství. "Dokonce jsem pro Kaddáfího tančil," překvapil Krause někdejší tanečník skupiny Uno Genzer. Osobně se však s Kaddáfím nesetkal, jen mu řekli, že diktátor sedí kdesi v divadle v čestné lóži.

Vedle divadla však Genzer se skupinou zatancovali i v pevnosti, ve které libyjský vůdce žil! "Neviděl jsem ho, ale byl jsem u něho v domě,“ vyprávěl při vzpomínce na libyjský výjezd vysmátý Genzer.

Celý pořad Show Jana Krause uvidíte už dnes ve 22.10 na Primě. 

Fotogalerie
4 fotografie