Tři roky, kdy Martina docházela na umělé otěhotnění, prý byly nejhorší lety jejího života. "Pro mě to byla hotová jatka. Jatka, která mě velmi silně poznamenala psychicky a na dlouho mi narušila fungování organismu. Umělé oplodnění, které není úspěšné, je jen pro silné nátury," svěřila se  v rozhovoru pro OnaDnes moderátorka.

Po těchto neúspěšných pokusech se s manželem rozhodli pro adopci. "Rok jsme absolvovali kolečko s právníky, sociálkou, s doktory, s psychology, s rodinou, která má adoptované děti, a všichni nám vyprávěli své zkušenosti," říká Vrbová. Po těchto zkouškách nastala doba čekání. Ta trvala necelý půl rok. Pak jim doma zazvonil telefon, že pro ně mají holčičku.

"Nejdřív jsme si museli zvyknout na to, že už nejsme Martina a Jirka, ale že jsme máma a táta. Pro naši holčičku jsme se stali středobodem světa, bylo to hezké, ale i těžké období. Ale nikdy jsem to nechtěla vzdát, i když jsem padala únavou."

Po třech měsících, co měli holčičku doma, Martina zjistila, že je těhotná. Narodila se jim dcera. "Nevím, jakou roli bude moje první dcera mít v životě mé druhé dcery, ale vím jistě, že nebýt jí, Valentinka by se nenarodila. Až teď jsme kompletní," uzavírá svůj životní příběh Martina.