„Normálně proběhlo dědické řízení a Vendula dostala svůj podíl, stejně jako já, brácha a sestra,“ řekl Blesku syn z prvního manželství Petr Svoboda (31), který až donedávna neměl s Vendulou zrovna nejlepší vztahy. „Rozhodně není pravda, že by nic nedostala,“ dodává.

Drazí právníci

Podle informací Blesku měla Vendula Svobodová získat po zdlouhavé právní tahanici 8 milionů korun. A právě advokáti spolkli značnou část dědictví. „Jenom 20 procent z peněz připadlo právníkům, abych dědictví vůbec získala,“ přiznala poprvé v životě matka sedmiletého Jakuba, kterému měl otec odkázat okolo 13 milionů korun. „Peníze jsem dostala a je pravda, že mi připadl nejmenší podíl. Nikomu se ale nemusím svěřovat s tím, kolik přesně to bylo,“ řekla Vendula velmi odměřeně. Co se tedy stalo se zbytkem dědictví?

Peníze pro Auše

Není žádným tajemstvím, že Vendula část dědictví – skoro tři miliony – nalila do svého exmanžela Patrika Auše (34), kterému chtěla pomoct v podnikání. „Dodnes jí však peníze nevrátil a nevypadá to, že by měl zrovna prachy nazbyt,“ tvrdí přátelé Svobodové. „To nechci komentovat, je to v rukou právníků,“ řeklavčera Blesku Svobodová.

Svatba na obzoru

Stále však ještě zbývá nějaký ten milion. I Vendula má své potřeby a coby ředitelka Kapky naděje nebyla až do loňska honorovaná. „Peníze šly i do Kapky, vždyť já si musela hradit veškeré náklady, benzin, nebrala jsem žádný plat. Z něčeho jsem to všechno musela platit... Není ale pravda, že bych si z těch peněz koupila dům nebo financovala rekonstrukci,“ brání se vdova, která po smrti Karla absolvovala  rozvod s Patrikem Aušem (34). Teď snad prožívá šťastné chvíle po boku Vladimíra Waase (54), se kterým  dokonce  plánuje další veselku.

Fotogalerie
7 fotografií