Voříšek je stále moderátorem Novy, ale na obrazovku nesmí. „Karel má prostor a čas na to, aby očistil své jméno od vážných obvinění,“ řekl Blesku mluvčí Josef Koukolíček.

Je to ale složitější, než se zdá. Voříšek, který byl nařčen z údajné spolupráce s StB, má čisté lustrační osvědčení. Musel ho předložit už při nástupu do televize. Jak Blesk zjistil, Nova po něm ale chce jiný důkaz, a ten Voříšek evidentně nemá a mít  asi ani nemůže... Vznikla tedy podivná patová situace.

A počítá vůbec Nova s návratem modrookého Voříška na obrazovku? „Nevylučujeme nic,“ tvrdí Koukolíček. „Pokud se Karel očistí, tak počítáme s jeho návratem,“ ujistil mluvčí.

Sám moderátor se k situaci nechtěl vyjádřit. Jeho právní zástupce Josef Lžičař byl sdílnější. „Mrzí mě, že někteří lidé vychází z materiálů, o jejichž pravdivosti je třeba mít důvodné pochybnosti,“ sdělil Lžičař. „Navíc Ústavní soud se jasně vyjádřil k vědomé a nevědomé spolupráci. Karel Voříšek může s čistým lustračním osvědčením zastávat jakýkoli post,“ dodal právník.

Fotogalerie
2 fotografie