Prima do výroby investovala miliony korun a vkládala velké naděje. Podle slov programového ředitele Petra Vladyky byl Obchoďák dokonce dosud nejdražším projektem televize v hrané tvorbě! A přesto ho odpískali a další sérii už nenatočili. Kostková si však myslí, že mohlo být všechno jinak.

„Všichni jsme věděli, že ten vysílací čas je naprosto nesmyslný. Tím názorem já se vůbec netajím. Prostě seriál, který chce být koncipovaný jako rodinný, nemůže běžet do jedenácti hodin večer,“ napsala herečka na svůj Facebook.

600 tisíc je málo

Kostková rozhodně nevidí problém v nízké sledovanosti seriálu. „Myslím, že to mohlo dostat ještě šanci. Protože těch 660 tisíc lidí, kteří se dívají, jsou stabilní a zajímá je, jak se ten příběh bude dál vyvíjet,“ tvrdí Tereza, která mimo jiné přišla tak o slušný balík peněz.

Svým postojem však herečka asi nicnezmění. Rozhodnutí Primy se evidentně ani jejím protestem nezmění. „Točit se dál nebude. Projekt zkrátka nenaplnil očekávání,“ vysvětlil mluvčí televize Václav Mazánek a definitivní tečku za Obchoďákem udělal generální ředitel Primy Marek Singer. „Chtěl bych poděkovat všem tvůrcům, hercům i členům štábu, kteří se na natáčení podíleli. Odvedli velký kus práce a i kvůli nim je mi osobně líto, že jsme se museli takto rozhodnout. Vše jsme ovšem opravdu dlouho zvažovali a nakonec jsme se přiklonili k variantě v natáčení nepokračovat,“ vysvětlil Singer

Fotogalerie
5 fotografií