Úspěšná spisovatelka a scénáristka Fan Vavřincová se na uměleckou dráhu vydala již v šestnácti letech - tehdy, během gymnaziálních let, začaly vznikat její prvotiny.

Za svou kariéru napsala řadu knih, detektivních příběhů, povídek, i románů pro dívky. Jedno z jejích nejznámějších děl, kniha Eva tropí hlouposti, z roku 1934, bylo pět let od vydání zfilmováno režisérem Martinem Fričem.

Seriálový hit z éry komunismu

I Fan Vavřincovou, vlastním jménem Věru Němotovou, zavedly cesty páně do televize. Pro Československou televizi začal psát humorné scénky, i další televizní inscenace.

A především pracovala na scénáři pro seriál Taková normální rodinka. Toho se chopil režisér Jaroslav Dudek a představila se v něm herecká esa jako Marie Rosůlková, Dana Medřická, Jiřina Bohdalová, Zdeněk Řehoř, Jana Štěpánková, Eduard Cupák, Daniela Kolářová, Jiřina Šejbalová, či Jaromír Hanzlík.

A také legendární Oldřich Nový, kterému Fan Vavřincová napsala roli postaršího účetního Koníčka přímo na tělo. Velmi si filmového "Kristiána" vážila a to nejen za ztvárnění jedné z hlavních rolí ve filmu Eva tropí hlouposti, kde zazářila Nataša Gollová.

Úmrtí pražské rodačky, která se v hlavním městě narodila v listopadu 1917, potvrdila Blesku rodina.

Fotogalerie
7 fotografií