Pokud je hrob volný, uživatel platí pouze pravidelný roční poplatek ve výši 1500 až 2200 korun. Jenže soukromí majitelé hrobů vědí, jak je lokalita žádaná. A proto na ní vydělávají.

Je to hyenismus

Podle informací Blesku Hana Zagorová zaplatila za hrob 300 tisíc korun. „Ano, dala jsem za něj několik statisíc a ještě jsem ho musela zrekonstruovat,“ potvrdila zpěvačka. „Hrob jsem koupila od fyzické osoby a mám samozřejmě kupní smlouvu,“ dodala.

Dát 300 tisíc korun za hrob je přemrštěné i podle lídra Olympicu Petra Jandy. „To je opravdu moc. Já ale zažil ještě horší případ. Když jsem se snažil zajistit hrob pro textaře Pavla Vrbu, majitelé chtěli dva miliony. To je podle mého názoru hyenismus,“ řekl Blesku Janda.

Hana Zagorová to odmítá komentovat. Na otázku, jestli se cítí obětí kupčení hrobů, odpověděla: „Pro rodiče uděláte všechno!“ Proč to Hanka udělala?

Hanko, proč jste si pořídila na Vyšehradě hrob?

„Sobě ne, ani Štefíčkovi, nedělám věci takhle dopředu. Koupila jse na Vyšehradě před necelým rokem hrob pro tatínka a maminku.“

Co vás k tomu vedlo?

„Rodiče byli uloženi v urně na hřbitově na chalupě na Kokořínsku. Tu jsem ale asi před rokem prodala.“

Vy jste měla chalupu?

„Ale to nebyla moje chalupa. Před necelými čtyřiceti lety jsem ji pořídila rodičům, když se přestěhovali z Ostravy za mnou do Prahy. Chtěla jsem jim dopřát, aby mohli léto trávit v přírodě.“

Maminku s tatínkem teď máte na Vyšehradě. Počítáte, že jednou budete ležet s nimi?

„Tak to určitě ne! To je hrob mých rodičů. A vůbec - nerada bych se na toto téma dál bavila...“

 

Fotogalerie
3 fotografie