Konečný rozsudek v případě smrtelné nehody, kterou podle soudu Dara Rolins způsobila, byl právě vyřčen. Po přezkoumání celého případu bylo rozhodnuto, že autonehodu mohl i zesnulý motocyklista Rotrekl. Proto soud zkrátil zpěvačce podmíněný trest. Místo původních dvou let a dvou měsíců s tříletou zkušební dobou, dostala Dara nově podmínku v délce 18 měsíců s odkladem na 2,5 roku.

Právní zástupce Rotreklové odmítal tvrzení, že by Rotrekl měl podíl na vině. "Kdyby tam seděl někdo jiný, takhle by to nedopadlo. Nesouhlasím s tím, že by pan Rotrekl měl podíl na nehodě. Že ji zmírnili trest je jedno. Ta si stejně sednout nepůjde," řekl.

I když byl Daře trest snížen, stále není spokojena. Její obhájce soud žádal o zproštění viny, což se nepodařilo.  "Celá ta nešťastná věc mě hrozně mrzí, ale trvám na tom, že jsem nevinná," pronesla Dara po vynesení rozsudku.

Milion korun, které měla Dara Rolins zaplatit jako odškodné rodině Rotreklových byl navýšen o 7 procent, jako úrok z prodlení. Stejně tak i zůstává doba zákazu řízení, jež byla zpěvačce vyměřena na tři roky.

Obvodní soud pro Prahu 2 jí za usmrcení z nedbalosti vyměřil v srpnu podmíněný trest na dva roky a dva měsíce s tříletou zkušební dobou. Uložil jí také nahradit čtyřem pozůstalým zhruba milionovou škodu a zároveň zakázal na tři roky řídit. Dara se proti tomuto rozsudku na místě ihned odvolala a právě dnes se u soudu bude projednávat celá nehoda znova.

Zpěvačka při hlavním líčení uvedla, že byla před jízdou odpočatá, nepožila alkohol ani žádné léky. Cestu, kde se stala nehoda, prý dobře zná. Ve voze sice měla tříletou dceru, po celou dobu ale sledovala vozovku. Motocyklista se údajně objevil v jejím jízdním pruhu. Soud s tímto tvrzením ale nesouhlasil. Podle něho došlo ke střetu v jízdním pruhu motocyklisty. "Obžalovaná jela, a když měla reagovat na poškozeného, tak to neudělala. Měla dávat větší pozor," prohlásila v srpnu soudkyně Daniela Reifová. Právní zástupkyně Dary Rolins tedy hodlá znovu soudkyni přesvědčit o nevinně známé zpěvačky.

Fotogalerie
12 fotografií