Při rozsáhlé razii v pražských Stodůlkách stovka policistů zatkla gang, jehož členem byl i Antonín Michal (27), syn Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové (65). Zadržení Antonína Michala Nedělnímu Blesku potvrdil jeho otec Martin Michal. „Ano, je to pravda. Obvinění ale uvidím až v pondělí, tak pak budu vědět víc,“ řekl Martin Michal. „Dnes se ale rozhodlo, že vazba uvalena nebude. Tonda je tedy doma.“

Basa

Antonín Michal strávil noc v cele předběžného zadržení a následujícího dne ráno (včera) byl propuštěn. Helena i její manžel tedy nevěděli, kdy Antonína zase uvidí. Pro Helenu je jako vlastní syn. Jestli se ale prokáže, že je vinný, hrozí mu až 10 let za mřížemi. Policejní razii provedli strážci zákona v jeho domě ve Stodůlkách. Skupině zabavili celkem šest luxusních aut a 3,5 milionu Kč. Antonínovi zabavili tři auta, včetně červeného ferrari. „Ferrari, které policie u Tondy zabavila, rozhodně nebylo jeho,“ říká Martin Michal a dodává, že má vážné obavy o zdraví svého syna.

Nemoc

Antonín Michal trpěl nemocí kostí, tzv. Ewingovým sarkomem. Po zranění při fotbale se objevila na Tondových žebrech boule, která prozradila nádor. „Mám o Tondu samozřejmě obavy. Je po těžké nemoci a nikdo nevíme, co s ním tahle situace udělá,“ obává se Michal. Podle protikorupční policie jezdila skupina mužů nakupovat pohonné hmoty do Německa a Rakouska, které pak prodávali bez DPH. Takovým krácením daní připravili stát zhruba o 1,25 miliardy Kč. „Co se týče krácení daní, je toto největší zločin v historii České republiky,“ uvedl mluvčí protikorupční policie. Policisté zadrželi 11 osob, z toho osm obvinili z trestného činu zkrácení daně a legalizace výnosu z trestné činnosti.

Vondráčková má Tondu ráda

Obvinění Tondy uvidím až v pondělí. Jasné je hlavně to, že televize Prima (která o případu informovala, pozn. red.) porušila všechny zákony, které v téhle zemi jsou. Záběry jí musí prodávat někdo od policie. A to je selhání. Už jsem na to upozornil Generální inspekci,“ zlobí se Martin Michal. Stanovisko zpěvačky Heleny Vondráčkové se Nedělnímu Blesku získat nepodařilo. Je však známo, že má s nevlastním synem vřelý vztah.

Fotogalerie
9 fotografií