Fíková kolečka podle Alice Bendové
Suroviny
● 120 g fíků
● 120 g mletých ořechů
● 100 g moučkového cukru
● 40 g pomletých perníčků
● 1 lžíce mleté skořice
● citronová kůra z ½ citronu
Postup
Fíky pomeleme ve strojku a smícháme s ostatními surovinami. Vál posypeme cukrem, těsto na něm vyválíme na placku. Vykrajujeme malá kolečka a necháme je uschnout.
Vanilkové rohlíčky podle Dary Rolins
Suroviny
● 280 g hladké mouky
● 200 g másla
● 80 g cukr moučky
● 80 g vlašských ořechů
Postup
Do mísy si prosejeme mouku a cukr. Smícháme to s ořechy. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova. Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru a ukládáme do krabice
Vánoční podle Andrey Vránové
Suroviny
● 150 g ovesných vloček předem opražených na části másla a jemně namletých
● 140 g moučkového cukru ● 100 g másla
● 50 g mletých ořechů
● ½ balíčku vanilkového cukru
● 3 lžíce horké vody nebo rumové tresti
Postup
Zbývající máslo utřeme s cukrem, přimícháme vločky, ořechy, vanilkový cukr a horkou vodu nebo rumovou tresť. Z těsta tvoříme vločky, které obalujeme v kakau.
Vánoční švestkové kuličky podle Evy Decastelo
Suroviny
● 100 g předem namočených a na jemno nasekaných sušených švestek
● 1 lžíce povidel
● 1 lžička kakaa
● 1 lžíce citronové šťávy
● špetka strouhané kůry z citronu
Postup
Všechny suroviny smícháme do tuhé hmoty. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu nebo kakau.