Fíková kolečka podle Alice Bendové

Suroviny

● 120 g fíků

● 120 g mletých ořechů

● 100 g moučkového cukru

● 40 g pomletých perníčků

● 1 lžíce mleté skořice

● citronová kůra z ½ citronu

Postup

Fíky pomeleme ve strojku a smícháme s ostatními surovinami. Vál posypeme cukrem, těsto na něm vyválíme na placku. Vykrajujeme malá kolečka a necháme je uschnout.

Vanilkové rohlíčky podle Dary Rolins

Suroviny

● 280 g hladké mouky

● 200 g másla

● 80 g cukr moučky

● 80 g vlašských ořechů

Postup

Do mísy si prosejeme mouku a cukr. Smícháme to s ořechy. Po částech do těsta zapracujeme máslo a vše zpracujeme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň půl hodiny uležet v lednici. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které skládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme při 180 °C dorůžova. Horké upečené rohlíčky obalujeme v cukru a ukládáme do krabice

Vánoční podle Andrey Vránové

Suroviny

● 150 g ovesných vloček předem opražených na části másla a jemně namletých

● 140 g moučkového cukru ● 100 g másla

● 50 g mletých ořechů

● ½ balíčku vanilkového cukru

● 3 lžíce horké vody nebo rumové tresti

Postup

Zbývající máslo utřeme s cukrem, přimícháme vločky, ořechy, vanilkový cukr a horkou vodu nebo rumovou tresť. Z těsta tvoříme vločky, které obalujeme v kakau.


Vánoční švestkové kuličky podle Evy Decastelo

Suroviny

● 100 g předem namočených a na jemno nasekaných sušených švestek

● 1 lžíce povidel

● 1 lžička kakaa

● 1 lžíce citronové šťávy

● špetka strouhané kůry z citronu

Postup

Všechny suroviny smícháme do tuhé hmoty. Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu nebo kakau.

Fotogalerie
2 fotografie