Už na prvním stupni měl hereččin syn z přírodovědy hrozné známky a v jeho žákovské knížce se skvěla poznámka: „Matyáš nesplnil úkol, na který měl měsíc čas.“ Z českého jazyka dostal hned několik pětek. Jedničku měl jenom z básničky.

„Pořád cítím ty kopance za každou známku,“ prozradil se smíchem Matyáš a sám uznal, že jako student dal své mamince pořádně zabrat. „Já být můj syn, tak se mlátím od pondělí do pátku vařečkou,“ řekl a vzápětí dodal: „Ne že bych mlácenej nebyl…“

Sázka o kule

Matka Yvetta na školní období svého syna s hrůzou vzpomíná dodnes. „Nevěděla jsem, co s ním mám dělat. Nakonec už jsem chtěla jít k psychologovi,“ prozradila Blanarovičová Blesku. „Byla jsem zoufalá. Pak mi ale Matyáš řekl, že se vsadil, že bude mít samé kule. Nechal mě šílet kvůli pitomé sázce. Stejně ji nakonec prohrál, protože se mu nepodařilo dosáhnout pětky z tělocviku,“ dodává dnes už se smíchem.

Konec dobrý

Dodnes prý ve škole ve vitríně u ředitelny visí školní výsledky Matyáše Tomana jako odstrašující příklad. Když šel na střední, tak zase matce tvrdil, že vyučování je až od deseti, aby mohl dlouho spát. „Nakonec ale dostal rozum a vystudoval na vysoké management, diplomacii a přibral si ještě komunikaci,“ chlubí se Yvetta.

Fotogalerie
5 fotografií