K takovému místu pak člověk lehce přilne. Petra tráví na chatě čas s manželem Jiřím Pracným (59), dcerou a vnučkou. Jakmile se udělá hezky, hned se přestěhuje na chalupu. „Někdy si už v květnu sbalíme věci a na koncerty vyrážíme odtud.“ Taky už tu Petra Černocká několikrát strávila Vánoce, ale v posledních letech spíš dává přednost teplému pražskému bytu nebo ještě teplejším krajům.

Milovaný výhled

„Nejraději sedím už hned ráno na prahu před domem, kde je krásný výhled na celou ves, v klidu snídám a čtu si.“ Petra se tam vrací i večer, kdy se všechno zklidní, přichází noc a na obloze začínají být vidět hvězdy. „O místo je velká rvačka. Jak si jdu udělat kafe, vleze si tam hned pes nebo některá kočka.“ Okamžitě se tak dožadují pozornosti.

Zručný kutil

„Nejsem sice přímo kutil, ale když je potřeba něco udělat, tak jsem, myslím, dost zručná,“ chlubí se Petra. „Dovedu i nahodit zeď nebo natřít plot, prostě co je třeba.“ Je to prý větší zábava, než je uklízení a mytí oken. A když je Petra na chalupě, přichází na řadu i její velký koníček – malování. „Teď mám dokonce zakázku od místního kamaráda na větší obraz, který by si chtěl pověsit do ložnice.“ Nejprve ho ale musí Petra Černocká přesvědčit, aby si vymaloval zdi bíle. Zatím jsou tak trochu do fialova.

Fotogalerie
9 fotografií