Snímek z fotbalového prostředí zachycuje derby mezi Spartou a Slavií, které se hrálo 11. dubna 2011. Tehdy ho domácí vyhráli díky dvěma trefám Kweukeho 2:0.

Jenže místo na trávník jsou kamery obráceny na tribuny. Tvůrci Pavel Abraham a Tomáš Bojar vybrali 22 lidí a dali jim mikrofon. Roli jedné z postav přiklepli právě Řepkové!

Dva roky hledání

„Stejně jako všechny ostatní osoby jsme Veroniku našli na stadionu. Jí se ten nápad líbil, a tak do toho šla. Ani jsem původně nevěděl, že to je dcera Tomáše Řepky,“ řekl Blesku Abraham.

Film byl natočen během jednoho jediného utkání, ale připravoval se dlouho dopředu. „Dva roky jsme chodili na zápasy a pečlivě vybírali, kdo dostane mikrofon. Veroniku jsme našli asi půl roku před natáčením,“ prozradil.

Podle něho o herecký výkon ani nešlo. „Není to natočené podle scénáře. Stejně jako všechny ostatní postavy i ona zastupuje sama sebe. Každopádně jako člověk je velmi sympatická,“ tvrdí Abraham.

Společně s Řepkovou je na tribuně i její kamarádka Eleonora. „Původně jsem vybral trojici, nakonec šly na tribunu dvě holky,“ řekl režisér.

Derby bez Řepky

Slečna Veronika ale svého otce, současného stopera Českých Budějovic, na trávníku neviděla. Tehdy byl sice ještě ve Spartě, ovšem na plac se nedostal. Důvod? Blikanec v Jablonci! Za prostředníček směrem k tribunám tehdy dostal distanc a o derby přišel.