Rodinná historie statku je trošku zamotaná, ale vtipná. Krausovi farmu prodali a Bosákovi koupili. Tehdy bylo budoucím rodičům Martina Krause kolem deseti let. „Naši se pak seznámili, když jim bylo patnáct. Kraus a Bosáková. A tak se díky svatbě táta zpátky na statek přiženil. Udělal to chytře, že?“ směje se Kraus.

Vlastní bydlení si herec pořídil před pár lety. „Nedělalo dobrotu bydlet s bráchou a rodiči, tak jsem naznačil, že by se mohla opravit půda.“ Tím vznikl maličký podkrovní byt s námořnickou tematikou, kterou herec okoukal v chorvatských tavernách. „Mám rád velké a vzdušné prostory, nikde jsem nechtěl dveře, zárubně a stěny.“ Z každého koutu tak vidíte na druhý konec bytu.Zatím je to byt pro mladý pár, s dítětem se tu moc nepočítá.

„Časem samozřejmě prcek přijde, ale to se přistaví, místa je tu dost.“ Aby ne, za domem se rozprostírají obrovské pozemky, stáje a pastviny pro koně. „Staráme se tu o 40 koní, pořádáme vyjížďky a kdo chce, může si přijet zajezdit. Tedy správně řečeno – zarajtovat.“

Fotogalerie
6 fotografií