„Já na tu dobu vzpomínám docela rád,“ přiznal herec Martin Kraus (29). Je ve Vyprávěj nováčkem, představuje Vaška, syna seriálového kolegy Pepy Dvořáka. Obrazovka ale sympatického herce miluje už delší dobu. Je totiž jednou z osvědčených hvězd seriálu Cesty domů.

V retro seriálu České televize se rychle zabydlel. „Banány sice byly jen na Vánoce, ale mě právě baví, že mi vůně pomerančů a mandarinek vždycky evokuje svátky,“ prozradil Kraus. Dědeček prý taxikařil a uměl sehnat bony. „Byl jsem proto první ve třídě, kdo měl džíny plísňáky,“ pochlubil se se smíchem herec.

Andrea Kerestešová hraje Evu Dvořákovou. „Už jsme prošly léta 60. a 70., zvládneme i tyhle. Baví mě hlavně dobové oblečení a různé účesy. Máme to v dnešní době o dost jednodušší,“ svěřila se s úlevou Andrea. Veroniku Freimanovou čeká ve Vyprávěj další z řady paruk. „Bohužel už šedivá,“ konstatovala herečka. Součástí nové řady jsou i dramatické události listopadu 1989 na pražské Národní třídě. Režisér Bisev Arichtěv zaměstnal na tři sta komparzistů.

Fotogalerie
8 fotografií