Otázkou, jak dosáhnout a skutečně prožít orgasmus, se zabývá mnoho žen a dívek. Některé ho zažívají snadno a bouřlivě, aniž musejí hnout prstem. Jiné se snaží, experimentují – a nic. A pak je tady velká skupina, která orgasmus předstírá. Jejich sexuální hrátky a vyvrcholení připomínají lítý boj o Oscara v kategorii - bez orgasmu nesmí skončit sex.

A jak to mají slavné ženy s orgasmem? Stejně jako ty neslavné. Začněme tou, které titul nej sexy symbol všech dob už nikdo neodpáře.

Marilyn Monroe je bezpochyby neslavnější blondýna.
Autor: Profimedia.cz, archiv Nedělního Blesku

Božská hvězda stříbrného plátna Marilyn Monroe (†36) krátce před smrtí přiznala psychiatrovi, že nikdy nezažila orgasmus. "Jsem zničená z toho, že jsem to nikdy nezažila. Tolik mužů jsem učinila šťastnými. A já? Asi si ten prožitek nezasloužím."

 

Agáta Hanychová
Autor: Blesk - Jaroslav Urban

Rebelka Agáta Hanychová (27) se nikdy netajila tím, že sex pro ni není středobodem života. Naopak tvrdí, že muže víc uspokojíte řízkem než sexem. "Co se týká předstírání orgasmu, tak v tomhle jsme my ženy, myslím, stejné, všechny předstíráme. Ptala jsem se mámy, kdy zažiji ten pravý orgasmus, říkala, že až po porodu."

 

Iveta Bartošová
Autor: Foto pro Blesk – Jakub Ludvík, Blesk – Jindřich Starý

Zpěvačka Iveta Bartošová (46) to pravé uspokojení zažila teprve před lety, když se dala dohromady s Jiřím Pomeje. "Když přišel Jirka, teprve s ním jsem začala vnímat sex. Je to první můj mužský, který myslí nejdřív na mě a potom na sebe."

 

Jitka Asterová
Autor: Jan Tůma

Dokonce i známá moderátorka, která tak ráda radí v sexu, Jitka Asterová (52), hrála v posteli. "Dlouhá léta jsem něco předstírala, třeba do pětadvaceti orgasmus. Teď už ale nechci v posteli nic hrát. Trvalo mi dost dlouho, než jsem k tomu dospěla. Asi jsem vyzrála a uvědomila si, že nejvíc rajcovní je právě to, že člověk nic nepředstírá a je sám za sebe."

 

834470:gallery:true:true

K předstírání se přiznala i moderátorka Eva Decastelo (33). "Pokud mohu mluvit sama za sebe, orgasmus jsem několikrát sama předstírala, vždy to bylo kvůli spokojenosti partnera, aby se necítil v depresi, že mu to třeba tentokrát nešlo. Od okamžiku, kdy jsem poznala muže, se kterým herečka být nemusím, jsem si ho vzala."

 

Gábina Partyšová v sexy tygřích plavkách
Autor: Foto: Jan Tůma

Moderátorka TopStar Gabriela Partyšová (34) přiznává, že hrála, když už ji to nebavilo. "Podle mě každá žena někdy předstírala a i já nejsem výjimkou a bylo to většinou ve chvíli, kdy mě to už nebavilo... Moje nejhezčí sexuální období, že jsem měla pořád chuť, bylo v těhotenství a naštěstí mi to zůstalo i po porodu (smích). Mohu potvrdit, že studie o tom, že sex je nejlepší po třicítce, nelže."

 

Češi a orgasmus!

Velký průzkum na téma Češi a předstírání orgasmu čtěte v pondělním tištěném Blesku.

Je předstírání orgasmu normální věc?

Česká sexuoložka Hanka Fifková si to nemyslí. "Předstírat by se nemělo. Mám plnou ordinaci žen, které tak dlouho hrály orgasmus, až úplně ztratily chuť na sex. Což v dlouhodobém vztahu často nebývá vratná věc. Partneři by se měli milovat tehdy, když mají oba chuť. Měli by si sdělit tolik informací, aby pravděpodobnost prožití orgasmu na obou stranách byla maximální, a je úplně jedno, kdy a jak k tomu během milování dojde. Kromě toho, že orgasmus je  hezká věc, jeho prožití znamená i prevenci ztráty sexuální touhy," tvrdí Fifková.

Fotogalerie
19 fotografií