Noc plná hvězd

Kdy: 29. 6. – 30. 6.

Kde: Třinec

Cena: 550 Kč (děti do 150 cm mají vstup zdarma)

Pivo: Radegast

Hvězdy: Jarek Nohavica, Horkýže Slíže

20. ročník festivalu se koná na fotbalovém stadionu Třinec-Borek. Hlavní hvězdou bude Jarek Nohavica. Kromě něho se na pódiu vystřídá několik hudebních lahůdek, jako třeba skupina Arakain, zpěvačka Ewa Farna, slovenská kapela Horkýže Slíže a finalistka Česko Slovenské SuperStar Markéta Konvičková. Letos festival chystá několik novinek i pro fanoušky zápasů thajského boxu.

Rock for People

Kdy: 3. 7. – 6. 7.

Kde: Hradec Králové

Cena: 1600 Kč

Pivo: Staropramen

Hvězdy: Prodigy, Tomáš Klus

Hlavním tahákem festivalu je bez pochyb kapela Faith No More. Mnozí si určitě přijdou na své vystoupením Prodigy. Ale návštěvníci se také můžou těšit na Support Lesbiens, Monkey Business, zpěvačku Anetu Langerovou, Jiřího Macháčka s MIG 21 anebo na Davida Kollera.

Open Air Festival Rock co rok

Kdy: 6.7. – 7. 7.

Kde: Libochovice

Cena: 100 Kč

Pivo: Zlatopramen

Hvězdy: Mandrage a Wohnout

Již třetí ročník slibně se rozvíjejícího festivalu láká na jednu z nejpopulárnějších hudebních kapel Mandrage. Vystoupí i Wohnout a Lety mimo. Pro diváky je velmi atraktivní prostředí Libochovického zámku.

Colours of Ostrava

Kdy: 12. 7. – 15. 7.

Kde: Dolní oblast Vítkovice

Cena: 1890 Kč (současná cena), na místě 2100 Kč

Pivo: Ostravar RED

Hvězdy: Alanis Morissette, Dan Bárta

Diváci se kromě kapel můžou těšit na speciální festivalové pivo. Červené pivo z Ostravaru zpestří vystoupení interpretů jako Vilém Čok, Laura a její tygři, Iva Bittová & Čikori. Hlavní hvězdou bude kromě Alanis Morissette i autor hitu Don´t worry be happy Bobby McFerrin.

Fotogalerie
16 fotografií

České hrady – Švihov

Kdy: 20. 7. – 21. 7.

Kde: Švihov

Cena: 250 první den, druhý 400 Kč

Pivo: Krušovice

Hvězdy: Chinaski, Nightwork

Festival České hrady se odehrají hned na několika místech. Ve Švihově vystoupí Xindl X, Mandrage, slovenská kapela No Name, Visací zámek a spousta dalších. Kromě Švihovu se festival uskuteční třeba pod Kunětickou horou anebo Rožmberku nad Vltavou. Stačí si vybrat!

Benátská noc

Kdy: 27. 7. – 29. 7.

Kde: areál Vesec – Liberec

Cena: 1490 Kč

Pivo: Gambrinus

Hvězdy: Bryan Adams, Kamil Střihavka

Kromě překvapení festivalu, kterým bude zpěvák Bryan Adams, zazpívají i Aleš Brichta band, Dan Nekonečný, Děda Mládek Illegal band, Petr Kolář, Vypsaná fixa nebo Tomáš Klus. Toho můžete potkat na většině festivalů, je totiž jejich velkým fanouškem.

Sázavafest

Kdy: 2. 8. – 5. 8.

Kde: Benešov u Prahy

Cena: 1290 Kč aktuální cena 1600 Kč konečná cena

Pivo: Ferdinand

Hvězdy: Aneta Langerová, Gábina Gunčíková

12. ročník festivalu nabídne 5 hudebních scén, na kterých vystoupí během 3 dnů více než 100 účinkujících z ČR i zahraničí. Návštěvníky potěší Buty, Charlie Straight, Petr Spálený, Wohnout, Xindl X a spousta dalších.

Open Air Festival

Kdy: 9. 8. – 11. 8.

Kde: Panenský Týnec

Cena: 1100 Kč, VIP vstupenka 1860 Kč

Pivo: Staropramen

Hvězdy: Xindl X, Monkey Business

Hlavní hvězdou festivalu bude letos mladá čtyřiadvacetiletá zpěvačka Amy Macdonald. Ze zahraničí přiletí předvést svou show Fatboy Slim a Gorillaz Sound Systém. Z domácích zazpívá kapela Wohnout nebo Support Lesbiens.

Pro děti – Kašpárkohraní

Kdy: 24. 6. (od 12:00 do 19:00)

Kde: SK Aritma Praha a kemp Džbán

Cena: vstup zdarma

Kašpárkohraní je v České republice největší akcí pro děti. Rodiče můžou strávit nejen příjemné odpoledne se svými ratolestmi, ale užít si spoustu zábavy. Hudba, divadlo, hry a sport je jen část toho, co na návštěvníky čeká. Zábavným dnem provedou Barin a Fretty, pomocníci a klauni Bolka Polívky. Vystoupí Márdi a Mejla  z Vypsané fixy nebo Jura Hradil z Tatabojs.