Policie Farnou už vyslechla a v současné době shromažďuje znalecké posudky, mezi nimiž jsou i krevní testy. „Šetření nyní probíhá s jediným cílem, a to vyloučit nebo potvrdit, zda řidička nenaplnila znaky trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, anebo zda šlo pouze o přestupek,“ řekl Blesku mluvčí frýdecko- místecké policie Vlastimil Starzyk.

I kdyby podle něj krevní testy prokázaly, že zpěvačka měla v krvi pod jedno promile, stále nemusí trestnímu postihu ujít. Její nehodu pod vlivem alkoholu zkoumají znalci z oboru dopravy a soudního lékařství, kteří rozhodnou, zda byla způsobilá jízdy či nikoliv. „Hladina alkoholu byla u řidičky skutečně hraniční. Pokud by byla obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky ve druhém odstavci, jelikož způsobila nehodu, tak jí hrozí vězení od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest a zákaz řízení,“ potvrdil dále Blesku Starzyk.

Z maturitní zkoušky, ze které se Farna tolik strachovala, se nakonec radovala jediný den. Ústní zkoušky udělala nakonec s vyznamenáním a šla je také hned oslavit. Jak zpěvačka tvrdí, vypila jen čtyři drinky a sedm hodin do nehody už prý nic nepila.

Časně ráno vyjela s vozem Volkswagen Tiguan z Vendryně, kde s rodiči žije, směrem na Třinec. Po pár kilometrech málem přišla o život. Sjela ze silnice, po padesáti metrech narazila do stromu a přetočila se o sto osmdesát stupňů. Podle expertů jí život zachránilo bytelné auto.

Zpěvačka vyvázla jen s pár odřeninami a přišla hned o řidičák, který měla sotva půl roku. Dnes si sype popel na hlavu, že byla hloupá, když sedla za volant, aniž by zjistila, zda má v krvi alkohol. Každopádně řidičák jen tak neuvidí a to bude pro ni velký problém. Dostala se totiž na práva do Varšavy, kam bude muset často jezdit. A právě ztráta řidičáku jí může ohrozit i studium na této prestižní vysoké škole, o které tolik snila.

Fotogalerie
7 fotografií