„Přestože jsme na sex neměli moc času, tak když už k něčemu došlo, stálo to za to. Byl to divoch,“ svěřila se Blesku Zelenohorská. S Waldemarem prožila pět let. Snoubenci se rozešli ve chvíli, kdy se zpěvák zamiloval do Oliny Blechové – Matuškové, kterou si později vzal.

„Bylo to krásných pět let. Měli jsme ale moc málo času na soukromý život. Walda prožíval období své největší slávy a nevěděl, kam dřív skočit,“ říká Zelenohorská. V té době prý nebyl čas ani na společnou snídani. „Ráno Walda jedl v poklusu,“ komentuje herečka.

Nevěry mu odpouštěla

Matuškovi velice vyhovovalo, jak se mu partnerka Jitka dokáže přizpůsobit a že je nenáročná. Rozhodl se také proto, že si ji vezme, o dětech ale nikdy nepadlo ani slovo. „Umřela mu dvojčata. To ho vzalo a děti už nechtěl. Já jsem byla o 15 let mladší, takže mi to i vyhovovalo,“ říká Zelenohorská.

Mladá herečka se tehdy dokázala povznést i nad jeho nevěry. „Prostě jsem po nich nepátrala. Věděla jsem samozřejmě, že když se nějaká baba Waldovi zalíbila, nenechal to jen tak. Nepřidával tomu ale žádnou důležitost, nebyla to pro něho srdeční záležitost, tak mne to nechávalo v klidu. Říkala jsem si, že je důležité, když mne nezanedbává. A to on nedělal,“ míní Zelenohorská a dodává:  „Byl to pro mne velký muž s úžasným charisma a velkým srdcem. A to bohatě vyrovnávalo všechny jeho nedostatky.“

Fotogalerie
14 fotografií